نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که از سال ۱۳۶۶...، اما نه! امسال قرار نیست همان متن سال گذشته را بنویسم و فقط یک سال روی آن بیاورم. البته نوشتن متن تکراری که خیلی آسان است، به خصوص برای چنین متنی. بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب که انشاالله برگزار میشود، مثل بیست و چهارتای قبلی. احتمالاً در مصلی تهران هم پهنه خواهد گسترد، مثل چند سال گذشته. بازدید کننده هم که خواهد داشت، درست مثل گذشته. کتابخوانهایی چون ما هم که همچنان هستیم، مثل گذشته. شگفتزار هم که در حد وسعش این رویداد فرهنگی را پوشش میدهد، مثل سال گذشته. پس چه چیز فرق میکند؟
ماجرا این است: از قدیم الایام در تاریخ آکادمی فانتزی ثبت شده که بعضی معتقد به شعاری چون «ما قهرمانیم» بودهاند. البته هنوز هم چنین اعتقادی وجود دارد. من چندان در زمرهی این معتقدین نبوده و نیستم، اما معتقدم در گروه ادبیات گمانهزن گاهگاه اتفاقات قهرمانانهای میافتد. نمایشگاه کتاب امسال هم بهانهای شد تا ببینیم چند مرده حلاجیم. ببینیم آیا میتوانیم دست به عمل قهرمانانهی دیگری بزنیم یا نه. قضاوتش باشد با شما.
این بار علاوه بر اختصاص بخشی مجزا به نگاشتههای فارسیزبانان در حوزهی ادبیات گمانهزن، به معرفی کتابی پرداختیم که در هنگام انتشار این مطلب، هنوز منتشر نشده و امیدواریم در نمایشگاه کتاب عرضه شود. به همین جهت از آقای فرزاد فربد (مترجم کتاب) به دلیل گشادهرویی و همکاریشان کمال تشکر را دارم. همین طور جا دارد از تکتک افرادی که در این پرونده ما را یاری دادند، سپاسگزاری کنم؛ از آقایان سینا فرخی، پوریا تقوی، علیرضا قسمتی و داود ابراهیمی که بار عمدهی تشکیل این پرونده را به دوش کشیدند.
با تشکر
محمد حسین عبدالهی ثابت